ANSI

ANSI (American National Standards Institute)

موسسه استاندارد ملی آمریکا (ANSI مخفف American National Standards Institute) یک سازمان غیرانتفاعی است که نماینده ایالات متحده در سازمان های استاندارد بین المللی می باشد و به ایجاد دستورالعمل هایی که در صنایع مختلف، موجب بهبود کیفیت محصولات و ارائه خدمات می شود، کمک می کند. موسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) یک سازمان خصوصی است که بر توسعه استانداردهای توافقی اختیاری در زمینه محصولات، خدمات، فرآیند، سیستم ها و پرسنل در ایلات متحده نظارت دارد.

ANSI در سال ۱۹۱۸ زمانی که پنج انجمن مهندسی و سه آژانس دولتی کمیته استانداردهای مهندسی آمریکا (AESC) را تشکیل دادند بنا گذاشته شد. AESC در سال ۱۹۲۸ به انجمن مهندسی آمریکا (ASA) تبدیل شد. در سال ۱۹۶۶ ASA با تغییر ساختار خود تبدیل به مؤسسه استانداردهای ایالات متحده آمریکا (USASI) شد. از سال ۱۹۶۹ نام فعلی بکار گرفته شده‌است. در سال ۱۹۳۱، این سازمان به کمیته ملی ایالات متحده در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیکی (IEC) وابسته‌شد که درسال ۱۹۰۴ برای توسعه استانداردهای الکتریکی و الکترونیکی تشکیل‌شده بود. اعضای ANSI شامل آژانس‌های دولتی، سازمان‌ها، شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و موسسات بین‌المللی، و افراد است.

هیچ کدام از استانداردهای موسسه ANSI اجباری نیستند؛ اما سازمان هایی با اختیارات اجرایی اغلب آن ها را می پذیرند. اگرچه استانداردهای ANSI داوطلبانه هستند و موسسه استاندارد ANSI هیچ قدرتی برای اجباری کردن این استانداردها ندارد؛ اما زمانی که اداره یا سازمان نظارتی خاصی این استانداردها را مورد استفاده قرار دهد، کارفرما بایستی استانداردهای ANSI خاص مربوط به صنعت خود را در سازمان خود اجرا کند.

استانداردهای ANSI استانداردهایی هستند که سازمان های معتبر ANSI آن ها را تدوین و ارائه کرده اند. این استانداردها به منظور ارائه ویژگی های ایمن، مناسب و یکسان جهانی در تولید محصولات مصرفی و موارد دیگر ایجاد شده اند. به عنوان مثال برای علائم ایمنی، برخی از استانداردهای ANSI دستورالعمل هایی را برای قالب یا رنگ مورد استفاده نشان می دهند. این دستورالعمل ها بر اساس نظریات و تحقیقات علمی ارائه می شوند. از این رو استفاده از استانداردهای ANSI می تواند اطمینان حاصل کند که همه انواع علائم ایمنی از نظر طراحی سازگار هستند و در تمامی شرایط به درستی عمل خواهند کرد.

با وجود این که ANSI خود استاندارد ایجاد نمی‌کند اما با تأیید اعتبار روند موسسات استانداردسازی به وجود آمده استاندارهای ملی آمریکا (ANS) را تسهیل می‌نماید. تأیید اعتبار ANSI بررسی می‌نماید تا روند تعیین استاندارد در موسسات نیازمندی‌های ANSI را در مورد صراحت، تعادل، جامعیت، و روند مناسب تأمین کنند. استانداردهای جامع اختیاری موجب پذیرش سریع آن‌ها در بازار می‌گردد و همچنین نحوه بهبود آن‌ها را برای تأمین امنیت مصرف‌کننده مشخص می‌سازد. حدود ۹۵۰۰ استاندارد در آمریکا وجود دارند که نام ANSI بر آن‌ها قرار دارد.

روند ANSI شامل موارد زیر است

– اجماع توسط گروهی که شامل تمام افراد ذی‌نفع است
– نظرخواهی و مرور عمومی استانداردها
– در نظر گرفتن و پاسخ دادن به نظریات
– ایجاد تغییراتی که از لحاظ جامعیت در همان حد استاندارد باشد
– امکان بررسی شکایت هر یک از طرفین که معتقد است این اصول رعایت نشده‌است

دامنه فعالیت استانداردهای ANSI

موسسه استاندارد ANSI صنایع و موضوعات مختلفی را پوشش می دهد در زیر به برخی از مهمترین و کاربردی ترین آن ها در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی اشاره خواهیم کرد.

ISO/ANSI: موسسه ANSI همچنین نماینده رسمی ایالات متحده در سازمان بین المللی استاندارد ISO و کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (International Electrotechnical Commission) است. این موسسه در ISO نیز به توسعه و هماهنگی استانداردهای بین المللی کمک می کند.

ASME/ANSI : انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (American Society of Mechanical Engineers, ASME) و موسسه ملی استاندارد آمریکا (American National Standard Institute, ANSI) دوتا از مهمترین مراجع نفت و گاز هستند که به صورت مشترک تولید استاندارد می‌نمایند.

ANSI/ASME B31 کدهای ASME B31 کاربردهای بسیار فراوانی در پایپینگ دارند و از مهمترین و پرکاربردترین کدها و استانداردهای ASME محسوب می شوند.

ANSI/ASME B16: کدهای ابعادی این کدها زیر برای تعیین هندسه، جنس و سختی متریال پایپینگ و فیتینگ ها به کار می‌روند: استانداردهای متریال پایپینگ B16، که توسط انجمن مهندسان مکانیک آمریکا (ASME) و سازمان استاندارد ملی آمریکا (ANSI) منتشر شده‌اند.


ASME B36/ ANSI استاندارد لوله های پایپینگ این استاندارد به ابعاد و الزامات ساخت لوله های پایپینگ می پردازد استانداردهای پایپینگ B36 که به وسیله سازمانهای ANSI و ASME منتشر شده اند از مهمترین و پرکاربردترین کدها و استانداردهای کاربردی در تمامی حوزه های مهندسی بالاخص صنایع نفت، گاز و پتروشیمی محسوب می شوند.

اهمیت استانداردهای ANSI

در صورتی که ANSI بر توسعه استانداردها و اعتباربخشی به آن ها نظارت نداشته باشد، تولیدکنندگان به ناچار برای محصولات جدید که استاندارد ANSI برای آن ها ایجاد نشده است، از استاندارد های مربوط به محصولات مشابه که با یکدیگر سازگار نیستند، استفاده می کنند که نتیجه خوبی را در بر نخواهد داشت؛
زیرا عدم استفاده از استانداردهای مختص به یک صنعت یا محصول از کیفیت محصول نهایی می کاهد. ممکن است مشخصات آن بر اساس نیازهای مشتری در نظر گرفته نشده باشند و همین امر استفاده از آن را برای مصرف کنندگان دشوار کند.

برای مشاده و دانلود استاندارد کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *